Αξίζει ο Adnan Januzaj μια θεση στην Εθνικη Βελγιου που θα κατεβει στο Μουντιαλ της Βραζιλιας;


H Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει βγαλει και εχει αναθρεψει πολλους παγκοσμιας κλασης ποδοσφαιριστες, με τελευταιο το παιδι-θαυμα Adnan Januzaj ο οποιος θεωρειται απο πολλους αξιος διαδοχος των διασημων προκατόχων του. 

Η δυνατότητα του εφηβου εξτρεμ να επιλέξει αναμεσα απο πολλες επιλογες το ποιας χώρας τα εθνικα χρωματα τελικα θα φοράει, ήταν ένα απο τα θεματα συζήτησης απο τα αρχή της σεζόν, αλλα πλέον ο νεαρός σταρ έχει πάρει την αποφαση του.

Αν και μπορουσε να επιλέξει την Αλβανία, το Κόσοβο, την Τουρκια και την Σερβία λόγω οικογενειακών καταβολών καθώς και μια μελλοντική επιλογή της Εθνική Αγγλίας μεσω των νομων διαμονης που εχουν εκει, αυτος τελικα επελεξε την χώρα στην οποια γεννηθηκε και μεγάλωσε, το Βέλγιο.

Η χώρα της Κεντρικής Ευρωπής εχει ενα εθνικο σύνολο τρομερα ταλαντουχων ποδοσφαιριστων υπο την καθοδηγηση του προπονητη Marc Wilmots, ενώ μια νεα γενια κορυφαιων ελπιδοφόρων πιτσιρικάδων που βρισκεται στο προσκήνιο αναμενουμε να μετατρεψει το Βελγιο σε μια απο τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικες δυναμεις του κόσμου στα επομενα χρόνια.

Αν και πολλοι λένε ότι η απόφαση του Januzaj ήταν απόφαση καρδιάς, το πόσο αυτή μπορει να επηρεάστηκε από το δέλεαρ της συμμετοχής στο παγκοσμιο κύπελλο της Βραζιλίας, δεν μπορουμε να το ξερουμε. Παρόλ' αυτά με τον 19χρονο τώρα να βαζει υποψηφιοτητα για την αποστολή της εθνικης Βελγίου στο μουντιαλ, το ερώτημα είναι το εξής: Θα πρεπει ο Μark Wilmots να επιλεξει τον Januzaj ;

Ενα πράγμα που ήταν εμφανες  στα προκριματικα του Παγκοσμιου Κυπελλου και γενικότερα τους τελευταιους 12-18 μήνες ήταν το ομαδικό πνευμα  δημιουργηθηκε στις ταξεις της εθνικής ομάδας. Με τον συνεχως αυξανομενο αριθμό παιχτών που παιζουν ποδοσφαιρο στην Αγγλία, ισχυροι δεσμοι πλέον είναι εμφανεις, γεγονός που σημαινει ότι η εμφανιση ενος ποδοσφαιριστή που ανακοινωνει την βελγική του εθνικότητα μολις 50 ημερες πριν το Παγκοσμιο Κύπελλο, μπορει να φερει τριγμους στο ισχυρο οικοδομημα της ομαδας.  

Απ'την αλλη μερια, ο Januzaj είναι σίγουρα αρκετα καλός ετσι ώστε να συμμετεχει στην αποστολή του Παγκοσμιου Κυπελλου και θα αποτελουσε ακομα ενα πανισχυρο όπλο στις επιλογες του Μark Wilmots.

Ωστόσο το να είσαι αρκετα καλός δεν σημαινει αυτοματη κλήση στην εθνική ομααδα του Βελγιου μιας και υπαρχουν αρκετοι υποψήφιοι Βελγοι ποδοσφαιριστες που παιζουν στα ακρα, οι οποιοι αναζητουν και αυτοι μια θεση στην αποστολή. 

Ο Eden Hazard είναι οπωσδήποτε μιας σίγουρη επιλογη, ενω και ο Kevin De Bruyne είναι ενας απο τους αγαπημενους του Mark Wilmots ειδικα τώρα που παιρνει και παιχνιδια στα πόδια του στην Wolfsburg μετα την φυγη του απο την Chelsea.

Mε τον Lukaku να παιζει στη θεση του μοναδικου προωθημενου, ο συμπαιχτης του στην Everton, Κevin Mirallas αναμενεται να είναι ο ένας που θα χρησιμοποιηθει σαν εξτρεμ, ανεβαζοντας κι αλλο τον ανταγωνισμο για τον Januzaj. Με τους  Dries Mertens και Nacer Chadli να θετουν υποψηφιοτητα για την θεση των εξτρεμ  και με τα επερχόμενα ταλέντα όπως ο Thorgan Hazard να εχουν μια πολύ καλη σεζόν με τα clubs τους, η εθνική Βελγιου θα δυσκολευτει πολύ στην επιλογη.

Ο Wilmots εχει να παρει μια πολύ δυσκολή απόφαση όσον αφορα το νεαρο ποδοσφαιριστη της United, αποφαση που μπορει να αποβει  ειτε μια εμπνευσμενη κίνηση είτε ενα δαπανηρο σφαλμα αν τελικα ο Januzaj επιλεχτει.

Kατα την προσωπική μου γνωμη η απόφαση του Januzaj  να επιλεξει το Βελγιο, βαζει ακομα ενα βελος στην φαρέτρα της εθνικής ομαδας και μελλοντικα μπορει να αναδειχτει σε εναν πραγματικο σταρ για την γενετειρα χωρα του.

Με τον Hazard στο ενα ακρο και τον Januzaj  στο αλλο να τροφοδοτουν τον  Christian Benteke ή τον Lukaku, αυτο είναι μια πραγματικα τρομακτικη σκεψη το μπορουν να φτασουν αυτοι οι 4 όταν θα ωριμασουν και θα βελτιωθουν λίγο παραπάνω.

Ωστόσο κοιτώντας στο κοντινο μέλλον, ο Wilmots θα πρεπει να ειναι πολύ προσεχτικος και να μια διαταράξει την ισορροπια  μιας καλοκουρδισμενης μηχανής. Με τις εναλλακτικες να περισσευουν, ο Januzaj θα πρεπει να βοηθησει την εθνική ομαδα του απο τις εξεδρες αυτο το καλοκαιρι και όχι μεσα απο την ίδια την ομαδα. Θα εχει πολυ καιρο για να το κανει και αυτο!

Του Gareth McKnight
Πηγη: provenquality.com

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου