Aφιερωμα στον Eden Hazard


O Eden Hazard (γεννημενος την 7η Ιανουαριου του 1991) αυτη την στιγμή αγωνιζεται με τα χρωματα της Τσελσι στην Premier League και ειναι διεθνης με την Εθνικη ομαδα του Βελγιου. Παιζει κυρίως σαν επιθετικος μεσος αλλα και σαν εξτρεμ. Ο Hazard φημιζεται για την δημιουργικοτητα του, την ταχυτητα του και τις τεχνικες του ικανότητες και τον περιγραφουν σαν εναν  "εκρηκτικο επιθετικο μεσο που μπορει να αλλαξει την ροη του παιχνιδιου με μια αλλαγή ρυθμου ή μια τριπλα".

Εχει επίσης χαρακτηριστεί και σαν "εφιαλτης των αμυντικών" και τον εκθειαζουν για το επιθετικο στυλ παιχνιδιου του το οποιο εχει κανει τα μεσα μαζικης ενημερωσης, τους προπονητες αλλα και αλλους ποδοσφαιριστες να τον συγκρινουν με ποδοσφαιριστες του επιπεδου των Lionel Messi, Cristiano Ronaldo αλλα και Michael Laudrup
  • Η οικογενειακη παραδοση της οικογενειας Hazard

O Hazard γεννηθηκε στην πόλη La Louvière αλλα μεγάλωσε στο Braine-le-Comte μια μικρη κωμοπολη στην επικρατεια της Βαλλονίας. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που το ποδοσφαιρο ήταν το κυριαρχο θεμα ενασχόλησης. Τοσο η μητερα του Carine όσο και ο πατερας του Thierry ήταν ποδοσφαιριστες. Ο πατερας του περασε το μεγαλυτερο μερος της καριερας του παιζοντας σε ημιεπαγγελματικο επίπεδο στην δευτερη κατηγορια του Βελγιου. Η μητερα του ήταν επιθετικος και αγωνιζόταν στην πρωτη κατηγορια του πρωταθλήματος Βελγίου μέχρι και που ήταν 3 μηνων εγγυος στον Eden. Μετα το ποδοσφαιρο και οι 2 γονεις εργαζόνταν ως γυμναστες σε σχολεια. Ο Τhierry Hazard παραιτηθηκε απο την θεση του το 2009 για να αφιερωσει περισσοτερο χρόνο στα παιδια του. 

Τα αδερφια Hazard. Κylian - Eden - Thorgan.
O Eden είναι ο μεγαλύτερος απο τα 4 παιδια. Έχει άλλους 3 αδερφους οι οποιοι παίζουν και αυτοι ποδοσφαιρο. ο Thorgan αγωνιζεται αυτη την στιγμή σαν δανεικος από την Τσέλσι στην Zουλτε Βαρεγκεμ και πραγματοποιησε μια καταπληκτικη σεζόν οντας ένας απο τους καλυτερους νεους παιχτες της Jupiler Pro League. Tα νεαρότερα αδερφια είναι ο Kylian 18 ετων  και ο Ethan 9 χρονών. Τον Αυγουστο του 2011 ο Kylian πήγε στην ακαδημια της Lille για να ακολουθήσει τα βήματα του μεγάλου αδερφου. Αυτη την στιγμη αγωνιζεται στην 2η κατηγορια του Βελγιου με την φανελα της Royal White Stars Bruxelles. Ο μικροτερος όλων των αδερφων Hazard, Ethan αγωνιζεται αυτη την στιγμη στην ακαδημία της Tubize ομαδα στην οποια επαιξε και ο Eden.

  • Τα πρωτα χρονια

Mε τη φανελα της Lille
Ο Εden ξεκίνησε την καριερα του αγωνιζόμενος στα τοπικα club της κωμοπολής του και πιο συγκεκριμενα στις ομαδες Royal Stade Brainois και Tubize. Το 2005 σε ηλικία 14 ετών, μετακομισε στην Γαλλία για να αγωνιστει για την ομαδα της Lille που αγωνιζόταν στην Ligue1. O Hazard πέρασε 2 χρόνια στην ακαδημια και την ομαδα νέων της Lille, για να κάνει το ντεπουτο το Νοεμβριο του 2007, σε ηλικια 16 ετών. Στην πρώτη του χρονια σαν βασικός κερδισε το βραβειο του "καλύτερου νεαρου παιχτη της χρονιας" της εθνικης ενωσης επαγγελματιων ποδοσφαιριστων της Γαλλιας, βραβειο που απονεμήθηκε για πρωτη φορα τότε σε ποδοσφαιριστη που δεν ειχε την γαλλικη υπηκοοτητα. Την σεζόν 2009-2010 ο Hazzard κερδισε ξανα το βραβειο και εγινε ετσι ο πρωτος ποδοσφαιριστης στον οποιο απονεμεται το βραβειο για δευτερη σερι χρονια. Εκεινη την σεζόν κερδισε και το βραβειο του "καλύτερου ταλέντου της Ligue1".

Από την στιμή που εκανε το ντεμπουτο του το 2007, ο Eden Hazard εγινε ενα απο τα αναποσπαστα μερη της ομαδας του κοουτς Rudi Garcia πραγματοποιώντας πανω απο 190 εμφανισεις για τον συλλογο. Την σεζον 2010-11 ήταν βασικος στην ομαδα που πραγματοποιησε το Double κατακτώντας τοσο το πρωταθλημα όσο και το κύπελλο και με τις εμφανισεις του κερδισε το βραβειο του "καλυτερου παιχτη της χρονιας" και σε ηλικια 20 ετών εγινε ο νεαρότερος παιχτης που το κερδίζει 

Τον Ιουνιο του 2012 μετα απο 7 χρόνια στην Lille, παιρνει μεταγραφή για την ομαδα της Τσέλσι.

  • Κεφάλαιο Τσελσι

Τον Μάιο του 2012 ο Hazard μεσω του προσωπικου λογαριασμου του στο Twitter ανακοινωνει ότι θα μετεγγραφει στην ομαδα της Τσελσι δηλώνοντας "Υπογραφω με τους κατόχους του Champpions League". Ωστόσο τοσο η Λιλ όσο και η Τσελσι δεν εκαναν καμια επίσημη ανακοινωση.

Πανηγυριζοντας γκολ με τη φανελα της Τσελσι
Στις 4 Ιουνιου του 2012 η Τσελσι επισημως ανακοινωσε μεσω του επισημου site της ότι ήρθε σε συμφωνια με την Λιλ για την μεταγραφη του Hazard. O μέσος συμφωνησε και αυτος με τους προσωπικους όρους του συμβολαιου και περασε απο τις ιατρικες εξετασεις. Το κόστος της μεταγραφης φημολογειται ότι ήταν 32 εκατομύρια λίρες (40 εκατομυρια ευρω), ενω ο Hazard λέγεται ότι λαμβανει εβδομαδιαιο μισθο της τάξης των 170 χιλιαδων λιρών. Μετα την υπογραφή του ο Ηazard δήλωσε στο επισημο site της Τσελσι: "Ειμαι πολύ χαρουμενος που ήρθα εδώ. Η Τσελσι είναι ενα τεραστιο club και ανυπομονω να ξεκινησω.". Την σεζόν 2012-13 με την φανελα της Τσελσι πραγματοποιησε 52 εμφανισεις σκοράροντας 16 φορες και μοιραζοντας 21 ασσιστ. Ενω φετος σε 47 μεχρι στιγμης εμφανισεις εχει σκοραρει 16 φορες ενω εχει μοιρασει και 10 ασσιστ και ήταν ενας απο τους κύριους λόγους που η ομαδα της Τσελσι εφτασε μια ανασα πριν τον τελικο του Champions League. 

  • Εθνικη ομαδα

Με τα χρωματα της εθνικης Βελγίου
Ο Hazard ειναι διεθνης με την εθνικη ομαδα του Βελγιου εχοντας περασει τόσο απο την εθνικη ομαδα του βελγιου "Κάτω των 17", όσο και απο αυτη των "Κάτω των 19", τις αντιστοιχες Νεων και Ελπίδων που λέμε εδω στην Ελλαδα. Πραγματοποιησε το ντεμπουτο του με τα εθνικα χρώματα το Νοεμβριο του 2008 σε ηλικια 17 ετών και 316 ημερών, σε ενα φιλικο ματς εναντιον του Λουξεμβουργου. Σχεδον 3 χρονια μετα την πρωτη επίσημη εμφανιση του με την φανελα της Εθνικης Βελγίου, σκόραρε και το πρωτο του γκολ σε ματς εναντια στο Καζακσταν τον Οκτωβρη του 2011.  Aυτη την στιγμη και πριν το Παγκοσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, ο Hazard αν και μόλις 23 χρονων εχει ήδη 42 συμμετοχες με τα εθνικα χρώματα και 5 γκολ! Το μελλον όλο είναι δικό του!

Απλα απολαυστε τον:



Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου