Οστάνδη, η σταχτοπούτα της φετινης Pro League


 Τι έχουμε δει μεχρι στιγμής στην Βέλγικη Pro League για την σεζόν 2015-'16; 

Την φανταστική Οστάνδη να καθοδηγει την κουρσα του πρωταθλήματος έχοντας νικήσει τα 4 από τα 6 ματς, να εχει φερει μια ισοπαλία και παρα την χτεσινη της εντος εδρα ήττα από την Ζουλτε Βαρεγκεμ να είναι μονη πρωτη με 3 βαθμους διαφορά από την 2η ομαδα. Η Οστάνδη η οποια ποτέ δεν εχει κερδίσει καποιο πρωταθλημα στην ιστορία της. Μάλιστα πριν 3 σεζόν αγωνιζόνταν στην δευτερη κατηγορία του Βελγικου πρωταθλήματος. Ανέβηκε σαν πρωτη, αλλα τις 2 σεζόν στην Pro League τα βρήκε σκούρα, τερματίζοντας στην 9η θεση την σεζόν '13-'14 και στην 10η θεση την σεζόν '14-'15 πραγματοποιώντας μαλιστα μεγαλύτερο αριθμό ηττών (και τις 2 σεζόν 14) απ'ότι νικών (11 την '13-'14 και 9 την '14-'15).

Μία απροσδοκητη πρωτοπόρος
Με άλλα λόγια, κανεις δεν θα πιστευε ότι η Οστάνδη θα ήταν πρωτοπόρος μετά από 6 αγωνιστικες. Tωρα αν και είναι σχετικα νωρίς ακόμα, σε εναν αγωνιστικο μαραθωνιο 38 αγωνιστικών (+10 ακομα αγωνιστικων στα playoff), η επιτυχια αυτη της Οστανδης φαινεται όλο και λιγοτερο σαν κατι το τυχαιο και περισσότερο σαν αποτελεσμα μεθοδικης δουλειας.

O πρωτος σκορερ της Οστάνδης, Knowledge Musona
Ξεκινώντας με τη νικη με 3-1 επί της Μαλίν την 1η αγωνιστικη, η Οστάνδη πραγματοποιησε έναν ονειρικο πρωτο μήνα. Κατάφερε επίσης να επικρατήσει με 2-1 επί της Βεστερλο καθως επίσης και επι της μεγάλης Άντερλεχτ με 3-1. Στον θρίαμβο επι των "Μωβ" σκοραρε 2 γκολ ο φερέλπις επιθετικος Knowledge Musona, φτανοντας φετος μεχρι στιγμης τα 4 γκολ, όταν σε ολοκληρη την περσινη χρονια είχε σκοραρει μολις 5. Το ματς μαλιστα θα μπορουσε να ειχε λήξει χωρις καποιο σκορ για την Αντερλεχτ αν δεν εβαζε αυτογκολ ο Antonio Milic στις αρχες του δευτερου ημιχρόνου.

Tο χειρότερο της αποτέλεσμα μεχρι και την χτεσινη της ήττα (στο οποιο ματς μαλιστα δεν αγωνιστηκε ο πρωτος της σκορερ Μusona) το έχει φερει την 3η αγωνιστική, όταν και ήρθε 1-1 με τη νεοφωτιστη Σεντ Τρόυιντεν, η οποια παρεπιμπόντως  τα παει και αυτη καταπληκτικα μεχρι στιγμης μετρώντας 3 νικες - 1 ισοπαλία και 2 ήττες και βρισκεται ισοβαθμη στην 2η θεση με την Αντερλεχτ.

Την περασμενη αγωνιστικη η Οστάνδη αγωνιζόνταν μεσα στην Λιεγη με αντιπαλό την τοπικη Στανταρ και αν και βρεθηκε πίσω στο σκορ μολις στο 2ο λεπτό, ισοφαρισε και  μπόρεσε και εφυγε με την 4η φετινή της νικη με ένα απίθανο γκολ του συνηθη υποπτου, Knowledge Musona (στιγμιοτυπα και γκολ στο παρακατω βιντεο αλλα και απο το LBS TV οπου ανεβαινουν οι φασεις απ'όλα τα ματς καθε αγωνιστικής).



Που μπορει να φτασει η φετινη Οστάνδη; Κανεις δεν μπορει να ξερει. Πάντως με παιχτες όπως τον φορμαρισμενο Μusona, τον Akpala που επεστρεψε από στην Pro League μετα από μια 3ετία σε Premier League και Τουρκικο πρωταθλημα καθως και με τους Gohi Bi Cyriac και Jordan Lukaku (ο μικρος αδερφος του Romelu Lukaku, που αγωνιζεται σαν αριστερο μπακ αλλα ανεβαινει συχνα πυκνα και στην επιθεση, βλεπε βιντεο που ακολουθει) που δεν χωρουσαν στο ροστερ της Αντερλεχτ και υπο τις καθοδηγιες του Yves Vanderhaeghe που περσυ εβαλε την Κορτράικ στα Play Off I, ολα είναι πιθανά. Ο χρονος θα δειξει...



Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου