Βρε το Καζακσταν!!!

astana1
Καλημερα φίλες και φίλοι. Ξεκινώντας να διαβάζω για τα ματς του Europa League πέφτει το ματι μου στο ματς του ΠΑΟΚ. Α παίζει μ'αυτους που σφάζουν τα μαυρα πρόβατα πριν το ματς για να φύγει η κακοδαιμονία. Φαντασου πόσο υποανάπτικτοι είναι και πόση φτώχια θα παίζει σ'εκεινα τα μέρη. Και ξεκινάω να ψαχνω για το γήπεδο της Σαχτάρ καθώς και την πόλη που την φιλοξενει και ειλικρινά έπεσα από τα σύννεφα.
astana4
H πόλη λέγεται Αστάνα (πολλοι κάνουν τον αναγραμματισμο Αστάνα - Σατανα και την θεωρουν πολη του διαβόλου) ενώ πριν απο 15 χρόνια σε εκεινο το σημειο  δεν υπήρχε τιποτα παρα μόνο η κλασικη ρώσικη στέπα.  
Θεωρειτε ότι θα είναι η πρωτευουσα του συγχρονου κόσμου ενω όπως φαινεται και απο την φωτογραφία δίπλα, το σημειο που επιλεχτηκε να χτιστει η πολη μονο τυχαιο δεν είναι μιας και είναι ακριβως στην μεση της ευρασιατικής χερσονήσου. Αυτή την στιγμή η πόλη της Αστάνας αριθμει περίπου 800 χιλιάδες κατοίκους ενώ η ανοικοδόμισης της συνεχίζεται σε φουλ ρυθμούς. Όσο για την αρχιτεκτονική καθώς και την ομορφια των κτιρίων που έχουν κτιστεί, τα λόγια είναι φτωχά και μόνο οι εικόνες μπορουν αν μιλήσουν. 
astana3201301311410_970x120-bottom-banner-mybet-sports-gr-100e
astana6Ναι! Καλα καταλάβατε! Το ποτάμι που περναει μεσα από την πόλη είναι τεχνητό!!!
astana7227_stoiximan-generic-2013-620x90-gif
astana9
astana10
astana11Η Πυραμιδα είναι το σήμα κατατεθεν της πόλης της Αστάνας
astana2Μια νυχτερινή άποψη του κέντρου της πόλης
astana 8Η Οπερα της Αστάνας
astana5
Πίσω δεξια φαινεται και το γήπεδο οπου θα φιλοξενηθει ο σημερινός αγώνας.
astanastadium2
Απο μια πιο κοντινη λήψη
astanastadium1Και μια από μέσα μιας και είναι κλειστό 100%
Και όλα αυτά στην μέση του πουθενά!!!! Στο μακρινό Καζακστάν που είμαι σίγουρος ότι κι αλλοι είχαν την ίδια εντυπωση με μενα περι ενος φτωχου κρατιδίου.
Αρκετά όμως με τις γεωγραφίκες, αρχιτεκτονικες και ταξιδιωτικες πληροφορίες. Εδώ είμαστε στοιχηματικό blog οπότε πάμε να δουμε τι θα παίξουμε σήμερα.

Συνοπτικα
17:00  Shakhter Karagandy - PAOK 1X double Chance (2.10) 249_85x20 
Καλη επιτυχία σε όσους μας ακολουθησουν
GoalBetLogo350x101
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου