Aφιερωμα στον Romelu Lukaku

Mε την φανελα της Τσελσι
Λίγοι εφηβοι εχουν γινει αποδεκτες του επιπεδου της δημοσιότητας που ελαβε ο Romelu Lukaku το καλοκαιρι του 2011. Πρωτος σκόρερ του Βελγικου πρωταθληματος, διεθνης με την εθνικη ομαδα του χωρας του,με ολα τα κορυφαια club της Ευρωπης να τον θελουν να αγωνιστει με την φανελα τους και όλα αυτα ενω ακόμα πηγαινε σχολειο.


Με την φανελα της Αντερλεχτ
Ποδοσφαιρικα  όμως, η εκπαιδευση του ήταν ήδη ολοκληρωμενη. Σε ηλικια 16 ετών, ήταν ήδη πρωτος σκορερ του πρωταθλήματος με την φανελα της Αντερλεχτ σκοραρωντας 15 γκολ σε 33 εμφανισεις, παρόλο που τις περισσοτερες φορες ξεκινουσε απο τον παγκο. H επισημη γνωριμια του με το κοινο, εγινε και μεσω του Europa League όταν και με το γκολ του εναντιον του Αγιαξ τον Δεκεμβρη του 2009 εγινε ο 3ος νεαρότερος σκορερ στην ιστορια της διοργανωσης. όντας 16 χρονων και 216 ημερων.

Ο Λουκακου συνεχισε και την σεζόν 2010-11 στους ίδιους ρυθμους με αποτελεσμα να αρχίσουν οι μεγαλες ομαδες να ενδιαφερονται για την αποκτηση του. Ο Μουρίνιο παραδεχτηκε ότι θελει να παρει τον Βελγο επιθετικο στην Ρεαλ Μαδρίτης, την ίδια στιγμη οπου ο νεαρος ποδοσφαιριστης εθαθει να φοράει την μπλουζα της Τσελσι σε μια εκδρομη στο Stamford Bridge φουντώνοντας τις φήμες στο δυτικο Λονδινο ότι η Τσελσι μπορει να είναι ο τελικος προορισμος του παιχτη. 

Τελικα, τον Αυγουστο του 2011, ο Λουκακου συμφωνησε με την Τσελσι σε μια μεταγραφη της ταξης των 20 εκατομυριων λιρων με τον τοτε προπονητη της Τσελσι Βιλας-Μποα να λεει για το νεαρο Λουκακου ότι προκειται για ενα πολύ συναρπαστικο ποδοσφαιριστη. 

Πριν ακομα φτασει στο Στανφορντ Μπριτζ, ο επιθετικος της Εθνικης Βελγιου, συγκρινονταν ήδη με τον θρυλο για τους φιλαθλους της Τσελσι Ντιντιε Ντρογκμπα. Ο Λουκακου παρουσιαζονταν στην ουσια σαν ο κληρονομος και συνεχιστης του εργου που αφηνε πίσω ο Ιβοριανος επιθετικος, πριν ακομα προλαβει να φορεσει την φανελα της Τσελσι. Παρόλες τις προσδοκιες ή ίσως εξαιτιας αυτων, ο Λουκακου δεν εχει καταφερει ακομα κατι σπουδαιο με την φανέλα των "Μπλε" και εχει αναγκαστει να πηγαινει δανεικος τις 2 τελευταιες σεζόν μιας και δεν μπορουσε να βρει χρονο συμμετοχη στην ομαδα. Πριν ξεκινησει τους δανεισμους, την σεζόν 2011-12 αγωνιστηκε με την φανελα της Τσελσι μόλις σε 12 συνολικα ματς, τα περισσοτερα ως αλλαγή, μην καταφερνοντας να σκοραρει καποιο γκολ και έχοντας στα στατιστικα του μόλις 1 ασσιστ. 

 Με την φανελα της West Bromwich Albion
Πρωτα ήταν η West Bromwich Albion με την οποια σκοραρε 17 γκολ για το πρωταθλημα της Premier League, με αξιοσημειωτο το χατ τρικ εναντιον της Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τελευταιο μαλιστα παιχνιδι του Σερ Αλεξ Φεργκιουσον για το club.Την σεζόν 2012-13 ειχε 38 συνολικα παρουσιες με την φανέλα της West Bromwich σε όλες τις διοργανωσεις σκοράρωντας 17 γκολ και μοιραζοντας 4 ασσιστ.

Tην δευτερη σεζόν του σαν δανεικος, πήγε στην Εβερτον όπου και την βοηθησε να διεκδικησει την εξοδο της στις ευρωπαϊκες διοργανώσεις. Αντιμετώπισε καποια προβλήματα τραυματισμων και δεν εβαλε καποιο γκολ αξιο σχολιασμου αλλα η συνολικη του παρουσια με την φανελα των ζαχαρωτων θεωρειται ακρως επιτυχημενη καθως σε 33 συμμετοχες σε όλες τις διοργανωσεις είχε 16 γκολ και 6 ασσιστ, βελτιωνοντας ακομα περισσοτερο τα στατιστικα του. 
Mε την φανελα της Εβερτον
Όταν ο Ντρογκμπα, ρωτηθηκε για τον νεαρο Βελγο, ειπε:

Με τον Ντιντιε Ντρογκμπα
"Ξερω ότι με εχει σαν προτυπο και εχουμε επικοινωνια κιολας. Ειναι κολακευτικό να τον βλεπω να ταυτιζεται μαζί μου.Αλλα θα πρεπει να σταματησετε να μας συγκρινετε, Ειναι επισης μεγαλόσωμος, σιγουρα, αλλα είναι ήδη δυνατότερος απο μενα και εχει ποιοτικα στοιχεια στο παιχνιδι του που εγω δεν τα εχω. Βεβαιως εγω εχω καποια αλλα, τα οποια θα τα αποκτησει μονο με την παροδο του χρονου. Θα κανει σπουδαια πραγματα και ήδη εχει ξεκινησει. Η εξελιξη του είναι πολύ καλυτερη απο την δικη μου. Στα 19 του ήταν στην Τσελσι. Στα 19 μου ήμουν ακομα στην Λεμαν."

Ειναι προφανες ότι ο Λουκακου εχει όλα τα απαραιτητα φυσικα εφόδια για να επιτυχει σε ανωτατο επιπεδο. Οσον αφορα την εξελιξη του, οπως σημειωσε και ο Ντρογμπα, ειναι μιλια μακρυα απο το που ήταν ο Ιβοριανος σταρ στην ηλικια εκεινη. Ο Ντρογκμπα αργησε να κανει αισθητη την παρουσια του και ήταν μονο μετα τα 25 όταν αρχισε να παιζει καλα με την φανελα της Τσελσι την ίδια στιγμη που ο Λουκακου θα μπορει να το κανει του χρονου στα 21 του. Και όλα αυτα μονο αμα δεν ίσχυσουν καποιες φήμες που ακουστηκαν και που θελουν τον Μουρινιο να βαζει πωλητηριο στον παιχτη. 


Πολλα θα εξετρηθουν βεβαια και απο τις εμφανισεις του νεαρου ποδοσφαιριστη το Παγκοσμιο κυπελλο της Βραζιλιας, στο οποιο ο Λουκακου θα είναι ο βασικος επιθετικος της Εθνικης Βελγιου μετα την ατυχη στιγμη του τραυματισμου του βασικου μεχρι τοτε Μπεντεκε. Πάντως ότι και να γίνει με την ομαδα της Τσελσι, ενα πραγμα ειναι σίγουρο, ότι το μελλον του ανηκει.

Aπολαυστε τον:



Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου