Αφιερωμα στην Jupiler Pro League '14-'15 : Kλαμπ Μπριζ

Συνεχιζουμε και σημερα το αφιερωμα στο πρωταθλημα της Jupiler Pro League για την αγωνιστικη περιοδο 2014-2015. Σημερινη ομαδα που θα αναλυσουμε η 3η του περσινου πρωταθλήματος Club Brugge.


  • Kλαμπ Μπριζ - 9 χρονια χωρις τιτλο ειναι πολλα

9 χρονια εχουν περασει από το τελευταιο πρωτάθλημα που σήκωσαν στην Μπριζ υπο τις καθοδηγιες του Νορβηγου Τροντ Σολιντ. 9 χρονια στα οποια τις 7 φορες τερματισαν μεσα στην πρωτη 3άδα. Mε τον Cristoph Daum το 2012 εφτασαν μεχρι την πηγη αλλα τελικα νερό δεν ήπιαν όταν και εχασαν την κουπα του πρωταθλητη μεσα απο τα χερια τους με την εντος εδρας ήττα τους απο την Αντερλεχτ. Γι'αυτο και φέτος ανέθεσαν την ομαδα στον Michel Preud'homme ελπίζοντας να τους δωσει τον πρωτο τους τιτλο μετα απο 9 χρονια ξηρασίας. 

Η ομαδα δεν εχασε καποιο βασικο στελεχος της προηγουμενης σεζόν. Οι μονοι αξιολογοι ποδοσφαιριστες της που δεν θα αγωνιζονται φετος στην ομαδα είναι ο 36χρονος επιθετικος Eigur Gudjohnsen (30 συμμετοχες - 4 γκολ - 1 ασσιστ), ο οποιος και εμεινε ελευθερος, ο 23χρονος μεσοαμυντικος Cofy Adu (27 συμμετοχες - 3 γκολ -2 ασσιστ) ο οποιος πηρε μεταγραφη για την Μάλμε καθως και ο 21χρονος επιθετικος Mushaga Bakenga (30 συμμετοχες - 9 γκολ - 3 ασσιστ), ο οποιος και δωθηκε δανεικος στην Μπραουνσβάιγκ για να βρει περισσοτερο χρόνο συμμετοχής και να εξελιχθει σαν παιχτης. 

Ο αρχηγος της Ζουλτε  Davy de faw
φετος θα αγωνιζεται με την φανελα της Μπριζ
Ο Preud'homme θελησε να ενισχυσει τη νεανικη ομαδα της Κλαμπ Μπριζ με εμπειρους ποδοσφαιριστες γι'αυτο και προχωρησε στην αποκτηση 2 33χρονων. Του 33χρονου δεξιου μπακ και αρχηγου της Ζουλτε Βαρεγκεμ Davy de fauw (51 συμμετοχες - 2 γκολ - 3 ασσιστ με την φανελα της Ζουλτε) και του εμπειρου μεσου Fernado Menegazzo τον οποιο γνωριζε απο το κοινο τους περασμα απο την Al-Shabab για τον οποιο οι Αραβες ειχαν δαπανησει 5,28 εκατομυρια λίρες για να τον αποκτήσουν το καλοκαιρι του '11 από την Μπορντω. Στην Μπριζ θα αγωνιζεται του χρονου και ο δικος μας 21χρονος τερματοφυλακας Σωκρατης Διουδης για τον οποιο η βελγικη ομαδα εδωσε περιπου 300 χιλιαδες ευρω για την αποκτηση του θελωντας να καλυψει το κενο που θα αφηνε στην ομαδα ο περσινος 2ος τερματοφύλακας Vladan Cujovic λόγω σοβαρης ασθενειας. Στην βελγικη ομαδα ανηκουν επίσης και οι δικοι μας Σπύρος Φουρλάνος (ΑΜC/FC) και Βαλεντινος Βλαχος (DR), των οποιων το μελλον όμως είναι αμφίβολο μιας και ή θα δωθουν δανεικοι ή θα μεινουν ελευθεροι.

Στα της ομαδας τώρα, όλα φαινονται να εξαρτιόνται από το τι θα γίνει με τις περιπτώσεις των 2 ποδοσφαιριστών της που ξεχωρισαν πέρσυ. Του 25χρονου μεσου Vadis Οdjidja (32 συμμετοχες - 3 γκολ - 6 ασσιστ) και του 22χρονου αριστερου εξτρεμ Maxime Lestienne (42 συμμετοχες - 11 γκολ -18 ασσιστ).  Για τον πρωτο φαινεται να υπάρχει ενδιαφερο απο το αγγλικο πρωταθλημα και πιο συγκεκριμενα απο την Εβερτον ενώ για τον δευτερο οι μνηστηρες είναι περισσοτεροι (Βολφσμπουργκ - Σαλκε - ΤΣΣΚΑ Μοσχας). Ο Lestienne ξεκινησε καταπληκτικα το πρωτάθλημα αλλα εμεινε απο δυναμεις στο τέλος γι'αυτο και εχασε και τον βραβειο του Χρυσου παπουτσιου (Gouden Schoen/ Soulier d'Or) από τον Thorgan Hazard της Ζουλτε Βαρεγκεμ. Παρόλα αυτα παραμένει ενας εξαιρετικα ταλαντουχος ποδοσαιριστης με εφεση στο γκολ, ταχυτατος και πολυ δυνατος με την μπάλα στα πόδια. Το μεγαλύτερο ταλέντο της Κλαμπ Μπριζ αυτη την στιγμή. 

Το αστερι της Κλαμπ Μπριζ , Maxime Lestienne


Αλλα και σε περιπτωση που τελικα πωληθει ο Lestienne η Μπριζ δεν θα εχει τοσο μεγαλό προβλημα μιας και υπαρχουν αξιολογοι παιχτες στα ακρα της επίθεσης. Εκει παιζουν οι Waldermar Sobota ενα εξτρεμ που παιζει και απο τις 2 πλευρες και που μπορει να νικησει τον αντιπαλο του ανα πασα στιγμή (10 γκολ και 11 ασσιστ σε 45 συμμετοχες περσυ) καθως και ο αριστερος εξτρεμ Lior Refaelov (5 γκολ - 14 ασσιστ σε 37 συμμετοχες περσυ). 

Στην επίθεση μπορει η ομαδα να μην διαθετει εναν ποδοσφαιριστη του επιπεδου των Mitrovic και Ηarbaoui αλλα υπαρχει ο 21χρονος Χιλιανος Nicolas Castillo ο οποιος πέρσυ δεν εδειξε πολλα πραγματα μιας και δυσκολευτηκε να προσαρμοστει στο ευρωπαϊκο ποδοσφαιρο αλλα φετος εχει ήδη ξεκινησει φουριοζος την χρονια σκοράρωντας 2 φορες στις 2 πρωτες αγωνιστικες. Στα χαφ ξεχωριζει βιονικος Timmy Simmons ο οποιος αν και 36 χρονων περσυ ήταν ο παιχτης με τα περισσοτερα λεπτα συμμετοχης. Στην αμυνα υπάρχει ο Κοσταρικανος Oscar Duarte με το πολυ καλο μουντιαλ, ενω και οι πιτσιρικαδες Εngels και Mechele οι οποιοι δειχνουν ότι το μελλον τους ανηκει μιας και εχουν ήδη πολλες εμπειριες απο την περσινη χρονια. Ενω στην θεση του τερματοφύλακα συνανταμε τον 22χρονο διεθνη Αυστραλο Maty Ryan o οποιος κατω απο τις καθοδηγιες του μεγαλύτερου Τερματοφυλακα που εχει βγαλει ποτε το Βελγιο το μονο σιγουρο είναι ότι φετος θα είναι ακομα καλυτερος απο την πολύ καλη περσινη χρονια. 

Προβλεψη του Blog: Πιθανη καταταξη: 1η με 2η θεση

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου