Αγάπη για την ομάδα


To ποδοσφαιρο για εναν φίλαθλο είναι κατι παραπάνω από θρησκεια. Ειναι τρόπος ζωης ή μαλλον καλυτερα η ιδια η ζωή. Η ανιδιοτελής αγαπη για την ομαδα που ξεπερνα καθε φαντασία, καθε ηλιακιακο περιορισμο, καθε ταξικο φραγμο, ακομα και οποιονδηποτε περιορισμο αισθησεων. Αν δεν εχεις κλαψει για την ομαδα σου, αν δεν εχεις "ανατριχιασει" στο ακουσμα του αγαπημενου συνθηματος, αν δεν εχεις αγκαλιασει τον αγνωστο συνοπαδο διπλανο σου σε καποιο γκολ, τοτε δυσκολα μπορεις να καταλαβεις τι μπορει να σημαινει αληθινη αγαπη για την ομαδα σου. Αν δεν το εχεις ζήσει, ειλικρινα σου ευχομαι να το ζήσεις για να μπορεσεις να δεις και συ το ποδοσφαιρο όπως το βλεπουν και οι φιλαθλοι των ομαδων στις παρακατω ιστορίες.


Ιστορία Νο1
Τελευταια αγωνιστικη του πρωταθληματος Ισπανιας '09-'10. Η Μαλαγα εχει φερει 1-1 εντος εδρας με την Ρεαλ Μαδριτης και περιμενει να ληξουν και τα υπολοιπα ματς ως εχουν για να παραμεινει στην κατηγορία. Ολοι ειναι με τα ραδιοφωνακια στα αυτια. Τα ματς λήγουν και καπου εκει ξεκιναει το βιντεακι μας με την καμερα να εστιαζει σε εναν παππου και τον εγγονο του...


Iστορια Νο2
Πρωταθλημα Αργεντινης 2012. Σαν Λορενσο - Νιουελς Ολντ Μπόις. Η Σαν Λορενσο θελει τη νικη για να εχει ελπιδες για την σωτηρια. Απεναντι της η Νιουελς η οποια ειναι δευτερη στο πρωταθλημα και προηγειται μαλιστα και 0-2. Οι γηπεδουχοι κανουν το come back και ισοφαριζουν 2-2. Στο 87' γινεται η ολικη ανατροπη και η καμερα στρεφεται στον τυφλό οπαδο της Σαν Λορενσο ο οποιος "παρακολουθει" το ματς με τα ματια της ψυχης...Ναι ρε μαγκα μου. Χαλαλι σου. Για σενα και μονο αξιζε αυτη η παραμονη και αυτο το γκολ!



Ιστορια Νο3
Ηρακλης - Αναγεννηση Καρδιτσας, πριν 2 βδομαδες. Ο Ηρακλης από τα ταρταρα της Δ' εθνικης οπου τον εριξαν, βρισκεται 4 χρονια μετα μονος πρωτος στην Football League και στα ημιτελικα του Κυπελλου με βλεψεις ακομα και για το ιδιο το τροπαιο. Το ματς εχει λήξει με νικη του Ηρακλη με 2-0, τα φωτα του γηπεδου εχουν ηδη κλεισει και όμως οι οπαδοι του Ηρακλη είναι ακομα εκει να τραγουδουν ενα από τα καλυτερα και ευρυματικοτερα συνθηματα των τελευταιων χρονων. 

Ιστορια Νο4
Μαντσεστερ Σιτυ - Αρης 3-0. Το ματς εχει λήξει με αποκλεισμο του Αρη, αλλα οι 8000 οπαδοι του Αρη συνεχιζουν το τραγουδι τους σαν να ειναι η ομαδα τους αυτη που πηρε την προκριση, λαμβανοντας μαλιστα και το respect των φιλαθλων της Σιτυ που αποχωρουν εκεινη την στιγμη από το γηπεδο. Απλα μαθηματα οπαδικης αφοσιωσης!



Υ.Γ. Στο 1.39 του τελευταιου βιντεο, φαινενται και ο υπογραφών να σηκωνει το αγαπημενο του ριγε κασκολακι. Άρης εισαι...
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου