Αφιερωμα στην Jupiler Pro League '14-'15 : Γανδη

Συνεχιζεται το αφιερωμα στις ομαδες της φετινης Jupiler Pro League. Σημερινη ομαδα που ελεγχουμε η πρωτοπορος μετα το περας 4 αγωνιστικων Γανδη, η οποια πραγματοποιει μεχρι στιγμης καταπληκτικες εμφανισεις και νικώντας μεχρι στιγμης ομαδες που περσυ τερματισαν παραπανω απο αυτην στην βαθμολογία. Τελευταιο της θυμα η Ζουλτε Βαρεγκεμ την οποια και νικησε με 3-1 την Κυριακη που μας περασε.


Για αρκετες σεζόν η Γανδη υπηρξε ομαδα μοντελο για την Pro League. Τερματιζε μεσα στην πρωτη 6αδα του πρωταθλήματος, εκανε καλες μεταγραφες (αγοραζοντας φτηνα και πουλόντας ακριβα), ειχε καλο κοουτσαρισμα, επαιζε επιθετικο ποδοσφαιρο, οικονομικα ήταν αυταρκης πληρώνοντας κανονικα τις δοσεις του δανειου της για την κατασκευη ενος γηπεδου-στολιδιου, εχοντας παραλληλα μια αξιομαχη ομαδα. Ομαδα πρότυπο για πολλες από τις αντιζηλες ομαδες εκπληρώνοντας συναμα την προοπτικη που υπήρχε για την δευτερη σε πληθυσμο πόλη της Φλαμανδιας η οποια ποδοσφαιρικα ζουσε στην σκια του Μπριζ. 
To νεο γηπεδο στολιδι της Γανδης, Ghemlako Arena

Απο την στιγμή ομως που απολύθηκε ο γνωστος μας απο τον Ολυμπιακο Trond Sollied, ο μεγαλομετοχος Ivan De Witte και ο τεχνικος διευθυντης  Michel Louwagie δεν μπορεσαν να βρουν τον ιδανικο ανθρωπο ο οποιος θα καθιερωνε τα "βουβάλια" αναμεσα στις κορυφαιες ομαδες της χωρας, ακριβως οπως εκανε η Racing Genk τα τελευταια 15 χρόνια. Ο Bob Peeters δεν μπορεσε να ξεπερασει την καταστροφικη σεζόν που είχε με την Cercle Brugge. Ο Victor Fernández εμοιαζε σαν το ψαρι εξω απο το νερο και δεν μπορεσε ποτε να εγκλιματιστεί στην Γανδη και το συντομο πέρασμα του Mircea Rednic πιο πολύ εμοιαζε με φαρσα παρα με αποπειρα προπονητη να κοουτσαρει μια ομαδα. 
Παρόλο που η ομαδα στελεχωνεται από πολλους ταλαντουχους παιχτες, αρκετοι από αυτους δημιουργουν προβλημα στο club με την αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα τους και με την ανικανοτητα τους η καλυτερα την απροθυμια τους να αποτελεσουν προτυπα για τους νεαρότερους παιχτες της ομαδας. O Bernd Thijs o οποιος επρεπε φετος το καλοκαιρι να αποσυρθει λόγω τραυματισμου θα πρέπει να τραβουσε τα μαλλια του μ'αυτα που εβλεπε. Αν οι συμπαιχτες του εδειχναν τα ίδια επιπεδα αφοσιωσης με αυτα του Thijs στην ομαδα τότε τα πραγματα ίσως να ήταν διαφορετικα για την Γανδη πέρσυ.  Όμως στο δευτερο μίσο του πρωταθλήματος οι παίχτες όχι μονο αμφισβητουσαν τις κρίσεις του  Rednic δημοσιως αλλα μαλώναν και μεταξύ τους κατα την διαρκεια των ματς.

Ο νεος προπονητης της Γανδης, Hein Vanhaezenbrouck
Υπάρχουν επίσης πολλά ερωτηματικα όσον αφορα την πολίτικη της ομαδας στο θεμα των μεταγραφών μετα από μια σειρα αποτυχημενων μεταγραφών. Ο ανθρωπος ο οποιος καλειται να αναστήσει την Γανδη και να την ξαναβαλει στο δρομο των επιτυχιών δεν είναι αλλος απο τον περσινο προπονητη της Κορτράικ, Hein Vanhaezebrouck. Ο Βελγος προπονητης δοκιμαζει για δευτερη φορα την τυχη του μακρια απο την αγαπημενη του Κορτράικ. Την πρωτη φορα το 2009 πήγε στην Γκενκ αλλα απετυχε και ο ιδιος θεωρει ότι 2 απο τους λόγους της αποτυχιας του ήταν ότι δεν μπορεσε να διαχειριστει σωστα τα media αλλα και ότι παραήταν αναλυτικος στις ομιλιες του στους παιχτες μην μπορωντας ετσι να τους εμπνευσει να παιξουν το ποδοσφαιρο που αυτος ήθελε.

O Vanhaezebrouck είναι πολύ καταδεκτικος με τους παιχτες, προσον που επαιξε πολύ σημαντικο ρολο στον ερχομο του στην ομαδα της Γανδης. Μπόρεσε και εκανε θαυματα με πολύ λίγα χρήματα και με σχετικα φτωχο υλικο στην Κορτράικ. Το μονο που εχουν να κανουν στην Γανδη είναι να του δειξουν εμπιστοσυνη και να τον αφησουν να κανει την δουλεια του κατι που φαινεται ήδη να κανουν οι υπευθυνοι της ομαδας μιας και μεχρι στιγμης του εχουν φερει τους παιχτες που εχει ζητησει. Παιχτες που ο Vanhaezebrouck εχει ξαναδουλεψει μαζί τους και τους γνωριζει καλα, οπως ο εμπειρος κεντρικος αμυντικος  Karim Belhocine (21 συμμετοχες με την φανελα της Μπεβερεν περσυ), ο 32 χρονος αριστερος μπακ Mustapha Oussalah (38 συμμετοχες - 1 γκολ και 2 ασσιστ με την φανελα της Κορτράικ περσυ), ο 26χρονος μεσος Sven Kums (40 συμμετοχες - 5 γκολ και 6 ασσιστ με την φανελα της Ζουλτε Βαρεγκεν περσυ) με τον οποιο ειχαν δουλεψει μαζί στην Κορτράικ τις σεζόν '08-'09 και '10-'11 όταν και πήρε μεταγραφη για την Χερενφεν, και τον 26χρονο αμυντικο Rami Gershon (18 συμμετοχες με 1 γκολ με την φανελα της Μπεβερεν περσυ) με τον οποιον συνυπήρξαν στην Κορτράικ την σεζόν '10-'11. Επίσης στην ομαδα της Γανδης επιστρεφει μετα απο εναν χρονο δανεισμο στην Κορτραικ και κατω απο τις καθοδηγιες του  Vanhaezebrouck ο 19χρονος εξτρεμ Benito Raman ο οποιος περσυ ειχε σε 35 συμμετοχες 5 γκολ και 6 ασσιστ.

Ο David Pollet με την φανελα της Αντερλεχτ
Η μεταγραφη του Kums κοστισε στην ομαδα κοντα στο 1,5 εκατομυρια ευρω. Το ίδιο και η μεταγραφη του David Pollet. Και οι 2 παιχτες απαρνηθηκαν την συμμετοχη τους στις ευρωπαικες διοργανωσεις με τις πρωην τους ομαδες για να αγωνιστουν με την φανελα της Γανδης. O Pollet αποκτηθηκε απο την Αντερλεχτ στην οποια δεν ποτε να κάνει ότι και στην Σαρλερουα (2 γκολ σε 12 συμμετοχες με την Αντερλεχτ και 17 γκολ σε 37 συμμετοχες με την Σαρλερουα). Στην Γανδη ο πρωην επιθετικος των Αντερλεχτ και Λανς θα προσπαθησει να ξαναβρει τον παλιο καλο του εαυτο εχοντας σαν παρτενερ στην επιθεση τους εξτρεμ  Danijel Milicevic και  Raman μιας και ο Δανος Niclas Pedersen (31 συμμετοχες - 6 γκολ και 3 ασσιστ με την φανελα της Γανδης περσυ)  θα είναι εκτος αγωνιστικης δρασης για αρκετους μήνες λόγω ενος σοβαρου τραυματισμου. Στην επίθεση υπάρχει επίσης και ο 26χρονος Habib Habibou (11 γκολ σε 18 συμμετοχες με 2 ομως χατ τρικ στα playoff οταν και ολα είχαν κριθει) αλλα μαλλον θα πουληθει στην μεταγραφικη περιοδο του Ιανουαριου κύριως λόγω του προβληματικου του χαρακτηρα. Μεταγραφη που αναμενεται να φερει στα ταμεια του συλλόγου κοντα στα 3 εκατομύρια ευρω. 

Το συστημα που αναμενεται να ακολουθησει η ομαδα του  Vanhaezebrouck  είναι το 3-5-2 που τοσο πολύ συζητηθηκε κατα την διαρκεια του Παγκοσμιου κυπελλου της Βραζιλιας, αλλα με εναν πιο επιθετικογενη τρόπο με την κατοχη της μπαλας να είναι για την ομαδα της Γανδης και να πηγαινει αυτη το παιχνιδι στην εστια του αντιπαλου και να μην τους περιμενει στην αμυνα.  O νεαρος τερματοφυλακας Matz Sels ηταν καταπληκτικος στο φιλικο προετοιμασιας με την Σεντ Ετιεν και μαλλον παιρνει την φανελα του βασικου απο τα χερια του νεοαποκτειθεντος απο την Χερενφεν 32χρονου Brian Vandenbussche. Ο 29χρονος μεσος Christophe Lepoint εχει ήδη επαινεσει την ελαστικοτητα του 3-5-2 που θελει να εφαρμοσει ο Vanhaezebrouck και περιμενει η ομαδα να επωφεληθει πολύ απο αυτο. Η ομαδα εχει λύσεις για ολες τις θεσεις της ομαδας και είναι αρκετα ισορροπημενη ανεξαρτητου προσωπων που θα επιλεγει ο προπονητης για το εκαστοτε ματς. 

Παιχταρας ο Habibou αλλα ο ιδιοτροπος χαρακτηρας του, ισως να ειναι η αιτια που τον θετει εκτος ομαδας

Η Γανδη εχει ξεκινησει πολυ καλα την σεζόν (3 νικες και 1 ισοπαλια) οντας πρωτη αυτη την στιγμή σε ισοβαθμια με την Αντερλεχτ και παιζοντας με ομαδες που περσυ τερματισαν στην πρωτη 6αδα οπως η Ζουλτε Βαρεγκεμ, η Γκενκ και η Στανταρ Λιεγης. Οι μεταγραφες φαινεται να εγκλιματιστηκαν ευκολα στην ομαδα και την φιλοσοφια του νεου προπονητη. Tο νεο γηπεδο είναι υπεροχο και γεμιζει απο τους πολυπληθεις φιλαθλους της Γανδης, ταλεντο υπάρχει, ο προπονητης είναι καλός, οικονομικα η ομαδα είναι υγιεστατη και όλα δειχνουν ότι ήρθε η ωρα η Γανδη να επιστρεψει στις top ομαδες της χωρας.

Προβλεψη του Blog: Πιθανη καταταξη: 4η με 7η θεση
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου