Η επιστροφή του προδότη


Kαλημερα φίλοι μου. Δυστυχως δεν μας βγηκε η χτεσινη δυαδα μιας και Κορτράικ και Σαρλερουα, 2 φυσει επιθετικες ομαδες, εμειναν στο στειρο 0-0. Στο βραδινό ματς η Λοκερεν επικρατησε με 0-1 μεσα στην Μαλίν και εμεις επιβεβαιωθηκαμε με την επιλογη του Under 2,5 goals. Τα στιγμιοτυπα και απο τα 2 ματς ανεβηκαν ήδη στο LBS TV απ'όπου και μπορειτε να τα δειτε. Πάμε στα σημερινα ομως τωρα, οπου το σημερινο προγραμμα της Jupiler Pro League περιλαμβανει 3 ματς με το ντερμπυ αναμεσα σε Στανταρ Λιεγης και Αντερλεχτ να ξεχωριζει.


15:30 Στανταρ Λιεγης - Αντερλεχτ
Ο αρχηγος της Στανταρ Λιεγης Steven Defour σηκωνει
την κουπα του πρωταθληματος μαζι με τον Witsel
Ενα απο τα μεγαλύτερα ντερμπυ του Βελγικου ποδοσφαιρου, το οποιο σημερα παρουσιαζει ακομα μεγαλυτερο ενδιαφερον όχι λογω της βαθμολογικης θεσης των 2 ομαδων και το τι διεκδικει η καθε ομαδα (περσυ τα συγκεκριμενα ματς εκριναν τον τιτλο) αλλα κυριως λόγω της επιστροφης του Steven Defour με την φανελα της μισητης Αντερλεχτ. Ο άλλοτε αρχηγος και μελος των golden boys  (Φελαϊνι - Βιτσελ - Εμποκανι και Γιοβανοβιτς) της Στανταρ Λιεγης την περιοδο 2008-2011, κερδισε με την φανελα της Στανταρ 2 σερι πρωταθλήματα και 1 κύπελλο. Οι οπαδοι τον λατρευαν και τον αποθεωναν συνεχεια (ειχαν φτιαξει και ενα τεραστιο πανο με την φωτογραφια την δικια του και του Witsel χαρακτηριζοντας τους σαν θρυλους) όχι μονο λόγω της μαχητικοτητας και του αγωνιστικου πνευματος αλλα κυριως και λόγω των λεγομενων του μιας και μιλουσε σαν οπαδος της Στανταρ και αυτοι τον θεωρουσαν κομματι τους. Σας παραθετω μερικα απο τα λεγομενα του:

"Εκει στην Αντερλεχτ εχουν μεγαλο στομα και σημερα τους αποδειξαμε ότι πρεπει να το βουλώνουν". (Στο Sporza το 2008)

Καποτε θρυλος, τωρα Ιούδας.
"Ηταν αδυνατο για μενα να παω στην Αντερλεχτ. Δεν θα το εκανα ποτε αυτο στους οπαδους της Στανταρ. Εχω περασει τοσα πολλα με αυτον τον συλλογο, που δεν θα πηγαινα με τιποτε στην Αντερλεχτ." (Μετα την υπογραφη του στην Πορτο το 2011)

"Μου λειπετε (αναφερομενος στους οπαδους της Στανταρ) και ελπιζω να γυρισω συντομα στην Λιεγη για να ξαναπαιξω για την Στανταρ." (Μιλωντας σε τηλεοραση της Λιεγης τον Μαϊο του 2013)

"Ειμαι οπαδος της Στανταρ και δεν βλεπω τον λόγο να παω στην Αντερλεχτ. Μεγαλωσα στην Στανταρ και τα εχω ζήσει όλα εκει περα." (Μαρτιος του 2013 σε Het Nieuwsblab)

Aντιδρασεις απο πλευρας φιλαθλων της Αντερλεχτ
για την υπογραφη του Defour στην ομαδα τους
Και φυσικα η κωλοτουμπα έγινε φετος το καλοκαιρι όταν και η Αντερλεχτ εβγαλε απο το ταμειο της 6 εκατομυρια ευρω, τα εδωσε στην Πορτο και ο αλλοτε αρχηγος της Στανταρ και πολυλογας Steven Defour πλεον αγωνιζεται με τα χρωματα των Μωβ.

Εννοειται βεβαιως ότι υπήρξαν αντιδρασεις και απο μεριας των φιλαθλων της Αντερλεχτ οι οποιοι με πανο αλλα και συνθηματα στο γηπεδο ήταν αντιθετοι στην υπογραφη του Defour στην ομαδα τους, αλλα δυστυχως το κακο γι'αυτους ειχε ήδη γίνει. Κακο φυσικα για το ιματζ των οπαδων αλλα καλο για την ομαδα τους μιας και ο διεθνης Βελγος μεσοαμυντικος ειναι βασικο κομματι και λόγος για την πολύ καλη παρουσια της Αντερλεχτ φετος τόσο στο πρωταθλημα όσο και στην ευρωπη, οπου και μετα τους ομιλους του Champions League, συνεχιζει πλεον στο Europa League.

To γηπεδο στην Λιεγη σημερα θα είναι καταμεστο, οχι μονο γιατι παιζουν εναντια στην μεγαλη και μισητη αντιπαλο αλλα κυριως για υποδεχτουν τον "προδοτη". Στο διαδικτυο γίνεται ενας χαμος με φωτογραφιες του Defour σαν τον Ιουδα και αλλες πολλες αλλα ξεχωριζει αυτη που ειναι και στο κλιμα της εποχης με την "Je suis Charlie" μοδα και το οποιο για ευνοητους λόγους δεν μεταφραζεται.


Τι θα παιξουμε τωρα; Αν και η Αντερλεχτ εχει να κερδισει μεσα στην Λιεγη πανω απο 5 χρόνια και ιδιαιτερα σημερα το κλιμα στις εξεδρες θα είναι παραπανω απο φανατισμενο, δεν ξερω αλλα μου βγαινει μια αισθηση ότι σήμερα οι φιλοξενουμενοι δεν θα χασουν. Γι'αυτο και θα προτιμησω το Draw No Bet διπλο τους σε απόδοση 1,80.

Συνοπτικα:
15:30 Στανταρ Λιεγης - Αντερλεχτ 2 Draw No Bet (1,80)  FT 2-0

Kαλη επιτυχια και στις δικες σας επιλογες!
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου