Simon Mignolet: "Στο Βελγιο μαθαινουμε απο μικροι να παιζουμε με την μπαλα στα ποδια"

Mιλήσαμε με τον τερματοφύλακα Simon Mignolet στην παρουσιαση της φανελας της επομενης σεζόν και συζητησαμε για την πρωτη του σεζόν στην ομαδα και πως είναι να βρισκεται κατω απο τις οδηγιες του Brendan Rodgers.


Ο 26χρονος Βέλγος ήρθε στο Αμφιλντ με μεταγραφη 9 εκατομυριων  απο την Σαντερλαντ και αμεσως καθιερώθηκε απο τον Ροτζερς ως ο πρωτος τερματοφύλακας της ομαδας μετα από  ενα αξεχαστο ντεμπουτο οπου και επιασε πέναλτι στις καθυστερησεις του αγωνα με την Στόουκ Σίτυ στην πρεμιερα του πρωταθλήματος.

Ο Mignolet αντικατέστησε τον  Pepe Reina, έναν γκολκίπερ ο οποιος ήταν γνωστός για την ικανότητα του να φτιάχνει παιχνίδι απο τα μετοπισθεν.Ήταν αυτη η πλευρα του παιχνιδιου κατι δυσκολο γι'αυτον να μάθει;

Ήταν κάτι διαφορετικο απ'οσα είχα συνηθίσει στην Σάντερλαντ αλλα με την εθνική Βελγίου παίζουμε κάτι παρόμοιο,” εξήγησε ο Mignolet στην παρουσιαση της νέας φανέλα της Λίβερπουλ.

Επίσης  σε όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομαδων της χώρας μου δίνεται πολύ σημασια και εμφαση στο να μαθαινουν οι τερματοφύλακες να παίζουν με την μπάλα στα πόδια και να συμμετεχουν ενεργά στο παιχνιδι. Μ'αυτη την φιλοσοφια μεγάλωσα .”

Οπως και σε καθε καινουργιες κινήσεις που πρεπει να μαθει κανεις, παραδεχεται ότι του πήρε χρονο μεχρι να τις αφομοιώσει και ότι η γεματη προετοιμασια της ομαδας τοκαλοκαιρι τον βοηθησε πολύ στην διαδικασια αυτη.

 “Όταν είσαι νέος σε μια ομαδα πρεπει να αποδεχεσαι αυτα που σε λένε και να μαθαινεις. Θα πρεπει να δεις τι περιμενει ο προπονητης σου αλλα και οι αμυντικοι απο σένα".

Ήμουν τυχερος που ήρθα στην ομαδα πριν ξεκινησει η προετοιμασια της νέας σεζόν και έτσι είχα την τύχη να προπονηθώ αρκετο χρονικο διαστημα, ικανό ώστε να αφομοιώσω τον συγκεκριμενο τρόπο παιχνιδιου. Έχεις 6 με 7 βδομαδες καιρό (στην προετοιμασία)για να αρχίσεις να νιωθεις ανετα με τους υπόλοιπους συμπαιχτες αλλα και για να δεις τι ζηταει ο προπονητης απο σένα".
Είναι κατι το οποιο χαιρομαι να κάνω και πηγαινει αρκετά καλα".

Επειδή το εμαθα απο πολύ μικρη ηλικία (το παιχνιδι με την μπαλα στα ποδια) είναι κατι το οποιο βγαινει μάλλον πιο φυσικά στο παιχνίδι μου

Όταν ρωτήθηκε για το αν έβαλε το χεράκι του στην εμφανιση των τερματοφυλάκων της νέας σεζόν ο Mignolet γελασε και είπε: “Όχι, όχι, προφανώς είναι απόφαση του συλλόγου και όχι δική μου και είμαι χαρουμενος με αυτο."

Μου αρέσει πολύ η νέα εμφάνιση και φαινεται πολυ καλή . Φορεσα μωβ σαν δευτερη εμφανιση αρκετες φορες και αυτη την σεζόν αλλωστε.”

Η καινουργια εμφανιση εμπευστηκε απο εμφανιση της Λιβερπουλ του Roger Hunt της Λίβερπουλ δηλαδη των early '60s όπου και συνετλεστηκαν σημαντικα γεγονότα στο club όπως η ανοδο στην πρωτη κατηγορία και η κατακτηση του πρωτου  FA Cup. H παρουσίαση της φανελα εγινε απο τους Mignolet, Kolo Toure, Jordan Henderson και Philippe Coutinho μπροστα σε χιλιαδες οπαδου στο κεντρο του Λιβερπουλ. .





Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου