Αφιερωμα στην Jupiler Pro League 2015-16 (μέρος 1ο)


Την πατησαμε σαν νεουδια χτες με την ήττα της Κλαμπ Μπριζ μεσα στην Σεντ Τρούιντεν και επειδη το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου εστι, δεν θα δωσουμε προγνωστικα σημερα και αυριο. Επειδη δεν ειμαστε ουτε γκουρου του στοιχηματος, ουτε τιποτα σουπερ αναλυτες των στατιστικών, θα αφησουμε πρωτα να τρεξουν μια δυο αγωνιστικες για να δουμε τις ομαδες στο χορτο καθως και τις τακτικες τους και μετά θα ξανδωσουμε προγνωστικά! Αυτο που μπορουμε να κανουμε ομως είναι μια μικρη αναλυση των ομαδων (τι μεταγραφες εχουν κανει, τι απωλειες παιχτων εχουν καθως και τι μπορουμε να περιμενουμε απο αυτες).


Γανδη (1η στα PO1)
Κανεις δεν περίμενε ότι η Γανδη θα ήταν η πρωταθλήτρια ομαδα της σεζόν 2014-'15, κατακτώντας το πρωταθλημα του Βελγιου μάλιστα για πρωτη φορα στην μακροχρονη ιστορία της. Φέτος δειχνει ικανή να είναι και πάλι μεσα στους διεκδικητες του τιτλου καθώς ο κορμος της ομαδας του Βανχαεζεμπρουκ παρεμεινε σταθερός και είχε μαλιτα και μερικες καλες προσθήκες.Ο επιθετικος μεσος Thomas Matton, ενας από τους αγαπημενους παιχτες του Βανχαεζεμπρουκ οταν αυτος ήταν ακομα προπονητης στην Κορτράικ καθως και ο αμυντικος Erik Johansson της Μαλμε είναι οι κυριότερες προσθήκες οι οποιες μαζί με τον επιθετικο Kalifa Coulibali της Σαρλερουά δειχνουν ότι ο προπονητης ήθελε να ενισχυσει κυρίως τον αξονα της ομαδας. Ήταν πραγματικη εκπληξη το γεγονός ότι η ομαδα κατεκτησε το πρωταθλημα στην πρωτη σεζόν του Βανχαεζεμπρουκ αλλα δεν υπαρχει πραγματικα πλεον λόγος να μην πιστευει κανείς ότι μπορει να το επιτυχει και φέτος. Η συμμετοχή στο Champions League θα αποφερει τεράστια κερδη στην ομαδα τόσο oικονομικά όσο και απο αποψη εμπειριών, μπορει όμως και να αποστρεψει την προσοχη από το πρωταθλημα με ενδεχομενες απωλειες βαθμων που μπορει να στοιχισουν στην ομαδα στην πορεια.

Κλαμπ Μπιζ (2η στα PO1)
Παρόλο που η σεζόν 2014-'15 τελειωσε με την κατακτηση ενός τιτλου (Κυπελλο Βελγιου), κανεις δεν είναι ευχαριστημενος από την καταληξη της σεζον. Και αυτό γιατι κατα την  κανονικη διαρκεια του πρωταθληματος η Κλαμπ Μπριζ εδειχνε ότι θα ήταν αυτη που θα επινε νερο από την πηγη στο τελος. Πραγματοποιησε μαλιστα και ενα σερί κοντα στα 30 ματς χωρις ήττα. Αλλα τα πολλα ματς που εδωσε (στο Europa League εφτασε μεχρι τους 8) είχε σαν αποτελεσμα στο τελος να ξεμεινει από δυναμεις. Ο Mathew Ryan, καλυτερος τερματοφυλακας του Βελγικου πρωταθλήματος τα 2 τελευταια χρόνια, υπεγραψε στην Βαλένθια εναντι ενος ποσου κοντα στα 7 εκατομμύρια ευρω και δυσκολα θα βρεθει αξιος αντικαταστατης. Η σημαντικοτερη προσθηκη στις μεχρι τωρα μεταγραφες είναι αυτη του επιθετικου μεσου Hans Vanaken από την Λόκερεν, παιχτη που εχει ολα τα φόντα να εξελιχθει σε σουπερ σταρ της ομαδας. Αλλα και πέρα από αυτόν η ομαδα διαθετει ενα ρόστερ με σουπερ εξελιξιμους παιχτες και εναν προπονητη (Μισέλ Πρεντόμ) που δειχνει να τους πιστευει και να προσπαθει να τους βελτιώσει τόσο ποδοσφαιρικα όσο και ατομικά σαν ανθρωπους. Το θεμα όμως φετος για τον Πρεντομ ειναι αν περα από την εξελιξη των παιχτών θα μπορεσει να παρει και το πρωταθλημα που εχει να ερθει στο Μπριζ πανω από 10 χρονια.

Αντερλεχτ (3η στα PO1)
Ακομα μια ομαδα που θα πρεπει να βρει τρόπο να καλυψει απωλεια παιχτη της είναι η Αντερλεχτ, η οποια μεσα στην βδομαδα πουλησε τον σερβο επιθετικο της Αλεξαντερ Μιτροβιτς στην Νιουκαστλ εναντι του ποσου των 18,5 εκατομμυριων ευρώ. Ο Μιτροβιτς ήταν ο πρωτος σκορερ του πρωταθλήματος τα 2 τελευταια χρονια και τωρα η Αντερλεχτ είναι αναγκασμενη να βγει στην αναζητηση επιθετικου για να καλυψει το μεγαλο κενό που αφηνει ο Σέρβος. O δανεισμος του πρωην επιθετικου της Στανταρ Λιεγης Ιμο Εζεκίελ από την Αλ Αραμπι του Καταρ κινειται προς αυτη την κατευθυνση. Μια ακομη πολύ καλη προσθηκη ειναι αυτη του Ιβαν Ομπραντοβιτς από την Μαλίν, ενος από τα καλυτερα full back του περσινου Βελγικου πρωταθλήματος. Περαν ομως από αυτες τις 2 μεταγραφές, δεν φαινονται να κινουνται μεταγραφικά στην Αντερλεχτ (τουλαχιστον ακόμη). Παρόλα αυτά η ομαδα των Βρυξελλών θα είναι σίγουρα μια από τις διεκδικητριες του πρωταθλήματος βασιζόμενη στην ποιότητα παιχτών όπως του Dennis Praet (αν μεινει) και του Youri Tielemans (αν μεινει κι αυτος) καθως και στην εμπειρια των Silvio Proto και Steven Defour. Ενας ακομη παιχτης που ανεμενεται να παρει πολλες συμμετοχες φετος και σιγουρα εχουμε να περιμενουμε πολλα από αυτόν είναι και ο Ονδουριανός Andy Najar ο οποιος περσυ εκανε ενα πολύ καλο πρωτάθλημα. 
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου